Olší 1, 588 56 Telč
+420602357044
urad@obecolsi.cz

Oddíl Vlčci

Obec Olší od května 2019 nabízí možnost dětem navštěvovat zájmový kroužek s názvem Oddíl Vlčci, který finančně i materiálně podporuje. Kroužek vede oddílová vedoucí Barbora Vokřínková, tel. 731 675 825.

Něco málo o oddílu Vlčci:
Hlavní úkoly a poslání oddílu vychází z tradic woodcraftu a pokračuje v myšlenkách E.T.Setona, dále vychází z tradic oddílu Vlčat, který sídlí v Jihlavě. Náš oddíl se navrací k přírodě ve všech formách a podobách a do podvědomí dětí a mládeže prosazuje lásku k přírodě a ke všemu živému vůbec, zároveň učí děti zálesáctví a také tábornickým dovednostem. Oddíl vznikl jako kroužek v obci Olší, která tento finančně podporuje.
A teď trošku zjednodušeně, nejsme skauti, junáci ani liga lesní moudrosti, jsme od každého něco s velkou dávkou vlastních nápadů. Nejvíce společného máme s oddílem vlčat, který funguje pod organizací Javořice, klub přátel E.T.Setona již 50let, a sídlí v Jihlavě.  V oddíle chceme klást důraz na zážitek, na zážitkovou formu učení se a získávání zkušenosti v různých oborech. Kromě zálesáctví a táboření se budeme věnovat i sportovní či rukodělné činnosti. Děti se naučí poznávat zvířata, rostliny i stopy, budou umět uzlovat, šifrovat, bezpečně rozdělat oheň, zbudovat táborovou stavbu, znát základy zdravovědy, ozvládat mapu i busolu i třeba postavit stan. Toto všechno se budou učit na oddílových schůzkách, které se budou konat jedenkrát za týden a také na oddílových akcích, tyto se budou konat 1-2x do měsíce.
Více informací naleznete na www.oddilvlcci.blog.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *